Понедельник, 29.04.2024, 17:11
Главная » 2008 » Август » 6 » Положення про Чемпіонат України вища ліга сезон 2008-2009 рр
Положення про Чемпіонат України вища ліга сезон 2008-2009 рр
01:36

ПОЛОЖЕННЯ

про чемпіонат України з міні-футболу (футзалу) серед

 команд вищої ліги (жінки) 2008 – 2009 років

 

1. Мета

    Метою змагань є популяризація та піднесення престижу міні-футболу (футзалу) в Україні, забезпечення необхідного рівня майстерності футболістів для успішного виступу клубних та збірних команд України у міжнародних змаганнях.

 

2. Завдання змагань

  1. Сприяння пропаганді та подальшому розвитку футзалу в Україні.
  2. Підвищення рівня майстерності футболістів.
  3. Визначення чемпіона України з футзалу 2008 – 2009 років та призерів чемпіонату.
  4. Виявлення кандидатів у збірні команди  України з футзалу.

 

3. Термін та місце проведення змагань.

     Чемпіонат України з футзалу проводиться з  жовтня 2008 р. по  травень 2009 р. у два етапи  за календарем змагань.

 

4. Керівництво проведенням змагань.

     Загальне керівництво організацією та проведенням чемпіонату України здійснює відділ розвитку неолімпійских видів спорту департаменту фізичного виховання та неолімпійських видів спорту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі Мінсім’ямолодьспорт) та Федерацією Футболу України (далі ФФУ).

Відповідальність за підготовку місць та безпосереднє проведення змагань покладається на органи виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за місцем проведення змагань і головну суддівську колегію, сформовану Асоціацію міні-футболу (футзалу) України (далі - АМФУ) і затверджену Мінсім`ямолодьспортом.

 

5. Учасники змагань

У чемпіонаті України з футзалу 2008-2009 років серед команд вищої ліги беруть участь 10 команд.

До змагань допускаються (у складі відповідних команд) спортсмени із кваліфікацією не нижче 2 спортивного розряду.

Склад команди для участі в іграх чемпіонату України з футзалу не перевищує 25 чоловік (в тому числі 20 спортсменів, представник команди, головний тренер, тренер, лікар, масажист) на кожну гру. Всі учасники повинні мати страховий поліс від нещасного  випадку. Для дотримання правил безпеки під час гри кожен спортсмен – учасник змагань повинен мати необхідне спорядження, яке відповідає міжнародним вимогам.

 

6. Система проведення змагань

       Чемпіонат України з футзалу  проводиться згідно з чинними в Україні правилами змагань з футзалу, затвердженими АМФУ, ФФУ і погодженими в установленому порядку з Мінсім’ямолодьспортом, які не суперечать міжнародним правилам, та згідно з Регламентом всеукраїнських змагань з футзалу, затвердженим АМФУ та ФФУ.

       Система проведення Чемпіонату буде затверджена після формування складу учасників змагань

        Команда, яка посяде останнє  місце у чемпіонаті, втрачає право грати у наступному сезоні у чемпіонаті України з футзалу серед команд вищої ліги  і переходить до складу команд-учасниць Чемпіонату України з футзалу серед команд першої ліги.

        Команда – переможець Чемпіонату України з футзалу серед команд першої ліги переходить до складу команд-учасниць чемпіонату України з футзалу серед команд вищої ліги.

 

7. Визначення  переможців

Місця команд у чемпіонаті України з футзалу визначаються за більшою кількістю турнірних очок, набраних ними за підсумками всіх ігор. За перемогу у матчах чемпіонату  команді нараховується три очки, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються.

У всіх випадках  у разі рівності очок у двох або більше команд перевага надається команді, яка:

а)   має більшу кількість перемог;

б)   має кращу різницю забитих та пропущених м`ячів;

в)   має більшу кількість забитих м`ячів.

За рівності всіх цих показників місця команд визначаються жеребкуванням, що проводить Виконком АМФУ.

 

8.  Фінансові  витрати

Витрати на організацію та проведення ігор чемпіонату України несуть: Мінсім’ямолодьспорт в межах коштів, передбачених Єдиним календарним планом спортивних змагань України згідно з затвердженим Міністерством кошторисом; клуб-господар - оренда спортивних споруд, автотранспорту, витрати на оплату суддівства, інспектування, роботи делегата АМФУ (добові, харчування, розміщення, оплата проїзду до місць змагань і зворотно), придбання призів кращим футболістам матчу, випуск програм та афіш змагань, оплата за організацію заходів безпеки під час змагань. Витрати на проїзд команд до місця проведення ігор та зворотно, харчування та проживання учасників несуть команди-учасниці  чемпіонату України.

 

9.   Порядок підготовки спортивних споруд

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 “Про порядок підготовки спортивних та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів”:

-         підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;

-         контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпеченням безпеки під час проведення змагань здійснюють робочі комісії обласних (міських) державних адміністрацій за місцем проведення змагань.

Власник спортивної споруди не менше ніж на 4 години до початку змагань зобов`язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.

Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стало причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України.

 

10. Нагородження

      Команді, яка посіла перше місце у чемпіонаті України серед команд вищої ліги, присвоюється звання “Чемпіон України з футзалу”, вона нагороджується дипломом Мінсім’ямолодьспорту першого ступеня. Спортсмени та тренери команди нагороджуються медалями та дипломами Мінсім’ямолодьспорту першого ступеня.

       Команди, які посіли друге та третє місця у чемпіонаті, нагороджуються дипломами Мінсім’ямолодьспорту другого та третього ступенів відповідно, спортсмени та тренери команд нагороджуються медалями та дипломами Мінсім’ямолодьспорту другого та третього ступенів відповідно.

            Нагородженню за результатами, показаними командами у першості, підлягають футболісти, що зіграли за команду не менше 50% ігор.

 

11. Заявки

Кожний клуб, команда якого є учасницею чемпіонату України з футзалу серед команд вищої ліги, повинен подати до АМФУ заявочну документацію відповідно до "Регламенту проведення всеукраїнських змагань з футзалу" у термін, визначений Виконкомом АМФУ.

До змагань допускаються команди, які підтвердили в установлений термін свою участь.


Просмотров: 2839 | Добавил: Александр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 CatLover  
0
можно сказать, это исключение :)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Наш опрос
Як ви вважаєте хто переможе в чемпіонаті України?
Всего ответов: 86