Понедельник, 29.04.2024, 13:18
Главная » 2008 » Август » 6 » Положення про Кубок України 2009 року
Положення про Кубок України 2009 року
01:50

ПОЛОЖЕННЯ

про Кубок України з міні-футболу (футзалу) 2009 року 

серед жінок

 

1. Мета

     Метою змагань є популяризація та піднесення престижу міні-футболу (футзалу) в Україні, забезпечення необхідного рівня майстерності футболістів для успішного виступу клубних та збірних команд України у міжнародних змаганнях.

 

2. Завдання змагань.

  1. Підвищення якості учбово-тренувальної та виховної роботи  у клубах, командах.
  2. Виявлення перспективних футболістів для збірних команд України.
  3. Визначення володаря Кубка України.

 

3. Термін та місце проведення змагань

     Кубок України з футзалу серед жінок проводиться з  жовтня 2008 року по  квітень 2009 року за роз’їзним календарем.

 

4. Керівництво проведенням змагань

Загальне керівництво організацією і проведенням змагань здійснює відділ розвитку неолімпійских видів спорту департаменту фізичного виховання та неолімпійських видів спорту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі Мінсім`ямолодьспорт) та Федерація футболу України.

Відповідальність за підготовку місць та безпосереднє проведення змагань покладається на органи виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту за місцем проведення змагань і головну суддівську колегію, сформовану Асоціацією міні-футболу (футзалу) України (далі АМФУ) і затверджену Мінсім`ямолодьспортом.

 

5. Учасники змагань

      У змаганнях на Кубок України  беруть участь команди вищої та першої ліг чемпіонату України з футзалу – обов’язково, другої – за згодою. До змагань допускаються (у складі відповідних команд) спортсмени із кваліфікацією не нижче 2 спортивного розряду.

Склад команди для участі в іграх Кубка України з футзалу не перевищує 25 чоловік (в т.ч. 20 спортсменів, представник, головний тренер, тренер, лікар, масажист) на кожну гру. Всі учасники повинні мати страховий поліс від нещасного випадку. Для дотримання правил безпеки під час гри кожен спортсмен – учасник змагань повинен мати необхідне спорядження, яке відповідає міжнародним вимогам.

 

6. Система проведення змагань

Кубок України з футзалу проводиться згідно з чинними в Україні правилами змагань з футзалу, затвердженими Мінсім’ямолодьспортом, і погодженими з ФФУ та АМФУ, які не суперечать міжнародним правилам, у відповідності до регламенту всеукраїнських змагань з футзалу, затвердженого ФФУ та АМФУ.

Кубковий турнір складається з п’яти етапів: відбірковий,  1/8, 1/4, 1/2 фіналу та фінального матчу.

На відбірковому етапі команди першої та другої ліг розділяються шляхом жеребкування на групи і в одноколовому турнірі визначають учасників 1/8 фіналу Кубка України.

Матчі з 1/8  до фіналу проводяться у відповідності до сітки проведеного  жеребкування.

Переможці 1/18 фіналу визначаються за підсумками однієї гри. Переможці 1/4 та 1/2  фіналу визначаються за підсумками двох матчів. 

В матчах 1/8 фіналу команди вищої ліги грають у гостях. Також грають у гостях команди першої ліги, якщо їх суперником буде команда  другої ліги. Якщо зустрічаються між собою команди однієї ліги, то господар матчу визначається жеребкуванням.

В 1/4 та 1/2  фіналу команди  вищих  ліг перший матч  грають вдома проти команд нижчих ліг, другий матч – на полі суперника. Якщо зустрічаються між собою команди однієї ліги, то господар першого матчу визначається жеребкуванням.

Фінал складається з одного матчу.

Місце та час проведення фінального матчу Кубка України визначає Виконком АМФУ. Жовті та червоні картки за попередження та вилучення, отримані футболістами у матчах чемпіонату та Кубка України, зараховуються в усіх Всеукраїнських змаганнях з футзалу.

 

7. Визначення переможців

На всіх етапах розіграшу Кубка переможець визначається за найбільшою кількістю набраних очок (за перемогу – 3, нічия – 1, поразка – 0).

У випадку рівності очок на відбірковому етапі змагань переможець визначається:

-         за найбільшою кількістю перемог;

-         за кращою різницею забитих і пропущених мячів у всіх зустрічах;

-         за найбільшою кількістю забитих  мячів у всіх зустрічах;

-         за жеребом.

У випадку рівності очок на етапах 1/8, 1/4 та 1/2 фіналу переможець визначається:

-         за найкращою різницею м'ячів, забитих у всіх матчах;

-         за найбільшою кількістю м'ячів, забитих на площадці суперника.

Якщо неможливо визначити переможця (включаючи фінальний матч), призначається додатковий час - два тайми по 5 хвилин кожний. У випадку нічийного результату з результатом 0:0, переможець визначається шляхом пробиття  6-метрових штрафних ударів згідно з «Правилами гри у футзал».

Якщо після додаткового часу нічийний результат результативний (1:1; 2:2; і т.д.) переможцем є команда гостей (крім фінального матчу).

Команді, яка не з`явилася на матч без поважної причини, зараховується поразка з рахунком 0:5, а команді-суперниці – перемога з рахунком 5:0. Виконком АМФУ може прийняти рішення щодо застосування дисциплінарних санкцій до цього клубу згідно з "Регламентом проведення змагань з футзалу 2008-2009 років".

 

8. Фінансові витрати

Витрати на організацію та проведення ігор Кубка України несуть: Мінсім’ямолодьспорт у межах коштів, передбачених Єдиним календарним планом спортивних змагань України згідно з затвердженим Міністерством кошторисом; клуб-господар - оренда спортивних споруд, автотранспорту, витрати на оплату суддівства, інспектування, роботи делегата АМФУ (добові, харчування, розміщення, оплата проїзду до місць проведення змагань і зворотно), придбання призів кращим футболістам матчу, випуск програм та афіш, оплата за організацію заходів безпеки під час змагань. Витрати на проїзд команд до місця проведення ігор та зворотно, харчування та проживання учасників несуть команди-учасниці Кубку України.

 

9. Порядок підготовки спортивних споруд

Підготовка спортивних споруд здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 “Про порядок підготовки спортивних та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів”:

-         підготовка спортивних споруд покладається на її власників,

-         контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпеченням безпеки під час проведення змагань здійснюють робочі комісії обласних (міських)  державних адміністрацій за місцем проведення змагань.

    Власник спортивної споруди не менше, ніж за 4 години до початку змагань зобов`язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.

Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стало причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України.

 

10. Нагородження

Команда, що перемогла у фінальному матчі, нагороджується перехідним Кубком України та дипломом Міністерства першого ступеня, футболісти і тренери команди – медалями і дипломами Міністерства першого ступеня.

Команда-фіналіст розіграшу Кубка України нагороджується дипломом Міністерства другого ступеня, футболісти і тренери команди медалями і дипломами Міністерства другого ступеня.

      Нагородженню за результатами, показаними командами у розіграші Кубка України, підлягають футболісти, що зіграли за команду не менше 50% ігор.

 Делегат, інспектор і арбітри, які проводили фінальний матч Кубка України, нагороджуються дипломами АМФУ.

 

11. Заявки

До змагань допускаються команди, які підтвердили в установлений термін свою участь та подали заявкову документацію у відповідності до вимог регламенту Всеукраїнських змагань з футзалу.

Просмотров: 1158 | Добавил: Александр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33