Вторник, 30.04.2024, 17:04
Главная » 2009 » Март » 15 » Біличанка-НПУ - Ніка-педуніверситет
Біличанка-НПУ - Ніка-педуніверситет
15:35

            У суботу 14 березня 2009 року у спортивному комплексі НПУ ім. М.П. Драгоманова відбувся одни з найцікавіших (на думку автора) матчів Чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд вищої ліги спортивного сезону 2008 - 2009 років.
            Діючий Чемпіон України "Біличанка-НПУ" з смт Коцюбинське приймав ЦНіку - педуніверситет" з м. Полтава. Це вже була четверта зустріч суперників у нинішньому сезоні. І в усіх попередніх матчах цього року перемогу святкувала "Біличанка-НПУ". Спочатку в рамках Чемпіонату у Полтаві "Ніка" поступилася з рахунком 4 - 2, а потім програла два матчі у 1/2 фіналу розіграшу Кубка України 5 - 1 та 6 - 1 відповідно.
             І ось знову зустріч двох одвічних суперників у Чемпіонаті.

             Історія протистояння цих двох клубів має в українському жіночому футзалі найдовший термін. Це єдині команди, які розпочинали офіційні змагання з жіночого футзалу в Україні. Це було у далекому 1995 році в рамках І Чемпіонату України. У той час "Ніка" виблискувала не тільки в Україні, а й за її межами. А молода, не досвідчена "Біличанка" робила свої перші кроки у до футзального олімпу. Зірковий склад "Ніки" формували Бутко Лариса, Ткачук Оксана, Ткачук Ольга, Лясковська Олександра. Нині з них виступають на паркеті Бутко Лариса та Лясковська Олександра.
Тоді у матчі "Біличанка" розгромно програла з рахунком 21 - 0. Це був її перший урок у футзалі, який дівчата з Приірпіння запам'ятали на все життя.

            Однак у теперішньому часі все кардинально змінилося. Тепер саме "Біличанка" є законодавницею мод у жіночому футзалі України, на неї рівняються всі як за рівнем гри, так і за кількістю перемог.

            Ну і сам матч, який викликав неабиякий інтерес у вболівальників та фахівців жіночого футзалу.
            Розпочався він з обопільних атак команд, хоча неозброєним оком було видно, що якість гри "Біличанки" дещо вища, клас гравців переважає опонентів. Тим не менше "Ніка-педуніверситет" не збиралася відсиджуватися у обороні, а намагалася шукати щастя біля воріт суперниць.  Боротьба точилася на кожному клаптику майданчика. У господарок виділялися Шеремет Катерина, Солоп Тетяна (найкращий гравець у складі "Біличанки за версією сайту www.wfu.at.ua), Горобець Аліна, Форсюк Юлія.
            Великою активністю на майданчику відзначалася Лук'яненко Альона (автор першого забитого голу у складі "Біличанки"), впевнено виглядала Малишко Катерина.
             Приємним сюрпризом для багатьох уболівальників і фахівців було повернення на майданчик Глєбової (Бура) Альони, яка розпочала тренування і головний тренер "Біличанки" Колок В.В. надав їй можливість спробувати свої сили проти однієї з кращих команд України.
              Президент ФК "Ніка" привіз до Києва оптимальний склад, який зовсім нещодавно ставав Переможцем Чемпіонату.  Особливою постаттю у складі "Ніки" є Бутко Лариса, яка є однадцятикратним Чемпіоном України з футзалу серед жіночих команд і справжньою легедою українського жіночого футзалу.  І як відзначиди фахівці її гра вирізняється з поміж інших спортсменок розсудливістю, кмітливістю, нестандартністю і справжніми бійцівськими якостями. Саме Лариса і стала автором єдиного м'яча у ворота "Біличанки-НПУ" (44 хв), завершивши швидку атаку полтавчанок.

           Остаточний рахунок у матчі 6 - 1 на користь "Біличанки-НПУ" і дівчата з Коцюбинського зробили ще один крок до свого четвертого чемпіонства.


        Ще один матч Чемпіонату на превеликий жаль не відбувся. Команад з Харкова "Житлобуд-2" через погодні умови застрягла у дорозі і не змогла прибути у Черкаси, де її очікувала команда "BMG-ЧНУ".  Рішення з цього випадку буде прйнято комітетом жіночого футзалу АМФУ у понеділок на засіданні комітету.



Просмотров: 657 | Добавил: Александр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Друзья сайта
Наш опрос
Як ви вважаєте хто переможе в чемпіонаті України?
Всего ответов: 86